Hållbarhet står i fokus på Dalform och betyder för oss två saker:

Att tillverka produkter som håller under decennier i tuffa miljöer.

Att som företag arbeta med stor miljöhänsyn, låg miljöpåverkan och för ständiga förbättringar på miljöområdet.

Har du tänkt på att ni genom att välja svenskproducerade kvalitetsprodukter skonar miljön? Vi vågar påstå att livslängden på Dalforms produkter är mer än dubbelt så lång som lågprisalternativen och ibland betydligt längre än så. Miljöpåverkan från insatsvarorna blir avsevärt lägre med våra produkter och genom att vi prioriterar lokala leverantörer blir utsläppen från transporterna en bråkdel jämfört med långväga leveranser.

Hållbara kvalitetsprodukter är ett av Dalforms viktigaste kundlöften. Vi lämnar sannolikt branschens bästa garantier och våra kunder har ofta höga krav på kvalitet, design och funktion. Dalform levererar helsvetsade stabila skåpstommar med robusta dörrar.

Ståldörrarna tillverkas av högkvalitativ svensktillverkad stålplåt och laminatdörrarna tillverkas i 10 mm kompaktlaminat. Ungefär 95 procent av våra produkter saknar lösa delar. Våra pianogångjärn garanterar lång livslängd och är underhållsfria. Självklart är våra produkter testade hos RISE (fd Statens Provningsanstalt – SP).

Hållbarhet i miljöarbetet innebär bland annat att vi strävar efter att materialet till våra produkter inte ska ha transporterats från andra sidan jordklotet utan komma från en så lokal plats som möjligt. Stålplåt köper vi exempelvis från SSAB. När vi levererar nya inredningar till våra kunder erbjuder vi oss också att hjälpa till med materialåtervinning av uttjänta inredningar som ska ersättas.

Vi eftersträvar alltid att arbeta med miljöanpassade material och med energieffektiva lösningar både när det gäller tillverkning, försäljning och återvinning.

Vårt långsiktiga miljö- och kvalitetsarbete har bidragit till att Dalform är certifierat enligt ISO 9001-, ISO 14001- och ISO 45001 och har godkända certifieringar, byggvarudeklarationer och höga betyg i tester av våra skåpserier och kapprumsinredningar från flera av Sveriges stora bedömningsorganisationer, exempelvis SundaHus, RISE, Möbelfakta och Byggvarubedömningen.