Hoppa till innehåll

Om Dalform

Dalform – extra hållbara svensktillverkade förvaringsskåp och inredningar

I Säter har Dalform tillverkat förvaringsskåp och annan offentlig inredning sedan 2008. Merparten av vår försäljning är produkter med standardmått men mycket är också måttanpassat baserat på behov och önskemål. Slutkunderna – som vi gärna besöker – inkluderar skolor, förskolor, sjukhus, badhus, gym och olika företag och organisationer som vill erbjuda personlig förvaring.

Stadigt ökad efterfrågan

Dalform har haft en jämn, stabil tillväxt och cirka 40 personer arbetar idag vid fabriken med design, konstruktion, försäljning och tillverkning. Merparten av Dalforms produkter köps av kunder i Sverige men även i övriga Norden har efterfrågan ökat.

Högsta kvalitet – för god ekonomi

Service, leveranssäkerhet, miljöhänsyn och socialt ansvarstagande är viktigt på Dalform. Att ta ansvar för det vi gör – och lova det vi kan hålla – är A och O för oss. Vi erbjuder produkter med mycket låg livscykelkostnad genom hög kvalitet. Alla våra förvaringsskåp har långa garantier och tillverkas i Dalarna av svenskt kvalitetsstål från SSAB, med dörrar i extra kraftig stålplåt eller kompaktlaminat försedda med pianogångjärn.

Högsta kvalitet – för låg miljöpåverkan

Produktionen i Säter görs både med moderna tillverkningsrobotar och genuint manuellt hantverk. Våra egna konstruktörer ger flexibilitet att möta olika kundönskemål. Att Dalforms produkter tillverkas med en stor andel lokala insatsvaror och nära slutkunderna bidrar till låg miljöpåverkan. I vår moderna pulverlackanläggning används miljögodkända färger och tack vare ett slutet system kan färgpulver som blir över återanvändas.